Evo zašto se trudnicama jedu neobične pa čak i bizarne stvari

0
650

Drugo stanje nosi i druge potrebe pa i apetit koji ne prepoznajemo. Nurticionisti oktrivaju zašto trudnice vole ono što inače ne vole

Nutricionisti objašnjavaju zašto je tome tako, odnosno otkud trudnicama želja za nesvakidašnjim okusima.
1. Slana hrana

Može biti da se radi o dehidriranosti. Količina tekućine u tijelu se za vrijeme trudnoće povećava za oko 150 posto, što je i razlog zašto trudnicama otiču stopala i prsti. Ženskom tijelu u trudnoći treba više krvi kako bi se beba hranila. Sol pomaže tijelu da zadrži tekućinu. Ako trudnica ne pije dovoljno vode velika je vjerojatnost da će htjeti jesti slanu hranu.

2. Špinat pa čak ima i prašina

U ovom slučaju vjerojatno joj nedostaje željeza. Trudnicama, zbog razvoja bebe, treba puno više željeza nego ženama koje nisu trudne. Osobito u drugom i trećem tromjesječju. Kada im nedostaje željeza, vrlo su isrcpljene. U ekstremnim slučajevima zbog toga se može javiti jaka želja za nekim vrlo bizarnim stvarima, poput prašine, kaži nutricionisti.

Trudnicama poručuju i da je vrlo bitno ne jesti količinski za dvoje, iako imaju tu potrebu. Puno je pametnije jesti kvalitetne namirnice u uobičajenim količinama kako bi bebi osigurale sve štojoj treba za razvoj. Osim toga treba piti puno vode i kretati se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here